La Secció Segona de la Sala Penal de l'Audiència Nacional, que ha jutjat la primera època de la trama de corrupció Gürtel, no considera "versemblant" i qüestiona la "credibilitat" del testimoni que va oferir durant el judici el president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, quan va negar pagaments en B per part de l'extresorer Luis Bárcenas.

En la seva sentència, el tribunal destaca que alguns testimonis van reconèixer els cobraments, però que altres com Rajoy, Javier Arenas o Francisco Álvarez Cascos van treure credibilitat als coneguts com a 'papers de Bárcenas' i van negar l'existència d'una 'caixa B' al partit.

Tanmateix, els magistrats comparteixen el criteri de la fiscalia, i és que si haguessin reconegut aquests cobraments per la seva part, "suposaria reconèixer la percepció de pagaments opacs per a la Hisenda Pública". Això, afegeixen, no serien objecte de delicte, però sí que podrien "ser considerats pels testimonis com a mereixedors d'un retret social", mentre també significaria "admetre l'existència d'una 'caixa B' al si de la formació política a què pertanyen o han pertangut".

Per això, la Sala "posa en qüestió la credibilitat" de Rajoy i la resta de testimonis que van declarar sobre els 'papers de Bárcenas', ja que el seu testimoni "no apareix com suficient versemblant per rebatre la contundent prova existent sobre la 'caixa B' del partit". "En paraules del ministeri fiscal, no són prou creïbles aquests testimonis per rebatre l'esmentada contundent prova", apunten els jutges.