El ple del Tribunal Constitucional (TC) es reunirà el dilluns 31 de juliol a les 17.30 hores per estudiar el recurs presentat aquest divendres pel Govern espanyol contra la reforma del Reglament del Parlament de Catalunya amb el qual pretén aplanar la via cap al referèndum de l'1 d'octubre.

Fonts del tribunal han informat de la convocatòria del ple, atès que l'Executiu ha presentat la impugnació després d'aprovar-lo el Consell de Ministres.

Els magistrats del TC ja van ser advertits fa setmanes que havien d'estar disponibles durant el mes d'agost davant la possibilitat que l'Executiu impugnés eventuals acords del Parlament o del Govern de la Generalitat.

Així, el president del tribunal, Juan José González Rivas, convocarà per a la setmana que ve un ple per estudiar la impugnació de l'Executiu de la reforma del Reglament del Parlament aprovada dimecres i que permetria l'aprovació pel procediment de lectura única de la llei que preveu emparar el referèndum de l'1 d'octubre i la llei de transitorietat jurídica.

Aquest recurs va rebre aquest divendres l'aval del Consell d'Estat, que en un dictamen urgent va considerar ahir que hi ha fonaments jurídics suficients per recórrer davant el TC, ja que aquesta modificació vulnera el dret de participació política en condicions d'igualtat reconegut a l'article 23.2 de la Constitució