La diputada del PPC Lorena Roldán ha assenyalat aquest dimarts, a propòsit de les causes contra diversos líders independentistes al Tribunal de Comptes, que espera que aquests dirigents retornin "fins a l'últim cèntim malversat".



En roda de premsa, Roldán ha recordat que els populars fa anys que denuncien el Diplocat, l'organisme "d'acció exterior" dels Governs independentistes "per parlar malament d'Espanya a través d'uns diners que, malgrat ser de tots els catalans, només beneficiaven molt pocs", segons diu la diputada del PP.

El Tribunal de Comptes reclama 5,4 milions d'euros de fiança per a excàrrecs de la Generalitat, que van elaborar una estratègia d'Acció exterior a través del Diplocat.

Volen veure els contractes del Diplocat

"Hem demanat en múltiples ocasions aquests contractes del Diplocat sense obtenir resposta. Però la justícia segueix endavant i demanem que es retorni fins a l'últim cèntim d'aquests milions d'euros malversats pels independentistes", ha assenyalat. Més enllà, Roldán ha qualificat de "vergonyoses" les "declaracions que hem sentit aquests dies sobre que les causes al Tribunal de Comptes són una pedra" en el camí.

"Tot el que sigui un pilar de la democràcia li sembla a l'executiu espanyol una pedra. Que aquestes causes segueixin no li va bé al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en els seus plans de mantenir-se uns mesos més en el poder i actua d'advocat defensor", ha afegit.

La reunió Aragonès-Sánchez

D'altra banda, pel que fa a la reunió de Sánchez a la Moncloa aquest dimarts amb el president Pere Aragonès, Roldán ha destacat que el president "deixi fora els catalans que sí respecten la llei i la Constitució".

"El que negociaran avui a la Moncloa és la derrota de la democràcia, el sacrifici dels drets i llibertats dels catalans constitucionalistes i de la resta d'espanyols", ha afegit la diputada del PPC, per qui Sánchez s'ha convertit en el "cooperador necessari del segon procés".

Una reunió on el president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, rebrà al Palau de la Moncloa el president de la Generalitat, Pere Aragonès. El cap de l'executiu català es presenta amb un referèndum d'autodeterminació i l'amnistia per a tots els represaliats, mentre que Sánchez no vol ni sentir-ne a parlar.

Després de la reunió, Aragonès compareixerà a Blanquerna per explicar el contingut de la trobada entre governs. Serà entre les 19 hores i les 19.30 hores en format de roda de premsa.

Imatge principal: La diputada del PP, Lorena Roldán / Efe