La secretària general del Diplocat, Laura Foraster, ha assegurat que el que esperen del nou govern espanyol liderat per Pedro Sánchez és "que els deixi treballar". "En tenim moltes ganes", reconeix la seva secretària general en una entrevista a l'Ara, després que l'executiu de Mariano Rajoy tanqués l'entitat amb l'aplicació del 155.

Segons Foraster, el consorci, amb participació majoritària del Govern, és "una bona i necessària eina de país". A més, remarca que un dels seus objectius és buscar "diàleg internacional" perquè, segons considera, "s'ha d'establir diàleg" perquè "el diàleg és important ara, avui, aquí, sempre i arreu del món". "Creiem que aquesta entitat té molt potencial i estem disposats a parlar amb qui faci falta i explicar la feina que fem", avança.

Un dels efectes de l'aplicació de l'article de 155 de la Constitució va ser el tancament d'aquesta entitat. Sobre aquest fet, Foraster lamenta que s'han trobat amb diversos problemes, però per a ella "l'escull principal" és que han hagut de començar "de zero". En aquest sentit, ha explicat que han hagut d'obrir un nou local i contractar un altre cop el personal, que no ha pogut ser tot el que hi havia abans.

Foraster ha explicat que alguns dels projectes que tenen previstos dur a terme són convidar periodistes de l'àmbit cultural perquè visquin la diada de Sant Jordi, 'youtubers' i 'influencers' al concurs de castells de Tarragona, i fer programes de formació per a estudis internacionals. "Projectarem els valors i els actius de Catalunya a l'estranger", confia.