El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, creu que el Govern hauria d'assistir a la pròxima Conferència de Presidents, que tindrà lloc el 26 d'octubre en el Senat i comptarà amb la participació de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

Tanmateix, això planteja un problema evident entre els socis de Govern, ja que amb la inhabilitació del president Quim Torra qui hauria d'assistir és el vicepresident del Govern, Pere Aragonès. Però ambdues formacions han arribat a un acord per limitar al màxim les seves funcions i evitar, d'aquesta manera, "normalitzar la repressió".

En una entrevista de TV3 aquest dijous, el conseller ha explicat que encara no ho han parlat en una reunió de Govern i ha assenyalat que la Generalitat hauria d'estar participant des del minut zero en la gestió dels fons europeus: "I no s'ha fet".

Ha insistit que l'aprovació dels fons per part de la Unió Europea (UE) és una fantàstica notícia i una finestra d'oportunitat perquè l'organització comunitària ha posat línies de crèdit "pràcticament a interès zero".

"Ara les línies de liquiditat són obertes. Torra va demanar a Sánchez al juny que Espanya demanés els diners del Mecanismes Europeu d'Estabilitat (Mede) per finançar despesa sanitària i universitària. Pedro Sánchez encara no ha contestat", ha criticat.

Discoteques i Nissan

Sobre els locals de lleure nocturn, que aquest dimecres el Govern ha frenat la seva reobertura atesa la situació epidemiològica, Tremosa ha lamentat la situació i ha explicat que la situació sanitària ha empitjorat, encara que també s'ha preguntat per què no es congelen els lloguers d'aquests locals.

Preguntat per Nissan i les empreses interessades en la planta de la Zona Franca de Barcelona, Tremosa ha afirmat que en la mesura possible la Generalitat posarà diners en el projecte, i ha destacat que convé entendre's amb el Govern, perquè és qui té capacitat d'endeutament.

Eleccions del 14-F

Tremosa ha afirmat que no sap si serà en alguna llista electoral en les eleccions catalanes del 14 de febrer i, preguntat sobre la relació entre JxCat i el PDeCAT, ha assenyalat que encara hi ha temps per assolir un acord: "Jo no ho descartaria".