El departament de Salut ha tirat enrere l'obertura de l'oci nocturn. En un primer moment, estava previst que aquest dimecres es publiqués en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), els requisits a través dels quals podrien tornar a obrir les discoteques i que avui mateix tornessin a obrir, però això no ha succeït mai.

En canvi, aquesta tarda la consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, s'han reunit i han decidit congelar la reobertura dels locals de nit per l'increment de casos de coronavirus, tal com ha avançat el diari Ara. De fet, segons les darreres dades d'aquest departament, a Catalunya s'han registrat 1.585 casos nous casos en un sol dia. A més,  el risc de rebrot augmenta, per la seva banda, gairebé 19 punts més. Si aquest dimarts era de 215,15, les dades que ha facilitat aquest dimecres el departament de Salut el situen en 234,14.

alba vergés argimon coronavirus - efeVergés i Argimon en una imatge d'arxiu / EFE

Per poder tornar a obrir les discoteques, s'havia establert que no es podia ballar a les sales i a la pista s'havia d'instal·lar tant taules com cadires. A més, els clients havien de dur tota l'estona mascareta, excepte, quan estan consumint alhora que es reduïa l'aforament al 50%. Així mateix, l'horari de tancament era les tres del matí

No obstant això, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, s'havia mostrat contrari a aquesta mesura, per la qual cosa havia demanat al Govern de la Generalitat que anul·lés de manera immediata la mesura que permet tornar a obrir els locals d'oci nocturn a Catalunya. Segons Padrós, la mesura "no ajudarà al control de la pandèmia" i que la mesura és completament injusta. El president del Col·legi de Metges també demana a l'Executiu català que enviï missatges "clars i coherents".

El passat dilluns els responsables i treballadors de l'oci nocturn van iniciar una acampada indefinida per demanar que es tornin a obrir els locals de nit, ja que el seu tancament afecta 37.000 persones. Segons exposen, molts dels negocis del sector estan en fallida pel tancament dels establiments.