El PDeCAT ha posat en marxa els ressort de les primàries per escollir candidat per a les eleccions al Parlament previstes el 14 de febrer. Així ho ha confirmar el president del partit, David Bonvehí, després que el consell nacional ha recolzat amb un 85% de suports la decisió. Bonvehí ha argumentat que ja no hi ha negociacions formals amb JxCat per concórrer plegats.

"Nosaltres no fem política-ficció. La realitat és la que és. Ens presentarem a les eleccions i per això hem sotmès a votació dels consellers nacionals l'inici del procés de primàries", ha assegurat el president del partit en una roda de premsa per videoconferència.

També el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, havia admès dilluns que no hi ha negociacions amb el PDeCAT formals i que tothom qui es vulgui incorporar a les llistes del seu partit ho haurà de fer concorrent al procés de primàries.

La consulta als militants del PDeCAT, de la qual ha anunciat avui Bonvehí el resultat, ha donat un 85% de vots a favor d'iniciar el procés, un 10% en contra i un 5% d'abstencions.

Dilluns la direcció executiva nacional demòcrata abordarà el procés i el calendari. Això no obstant, Bonvehí ha avançat que el 2 de novembre es proclamarà el candidat i la resta de membres de la llista seran escollits a finals de novembre.