El conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, demana a la societat catalana que "aïlli i denunciï" els "petits escamots violents" que "atempten contra negocis, comerços o hotels". Govern i empresaris de Foment del Treball i Barcelona Oberta s'han reunit aquest dijous i han reclamat que s'aturin els actes vandàlics que s'han produït en les manifestacions per a la llibertat del raper Pablo Hasél

Sàmper aposta per modernitzar els Mossos

 El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, que era present a la reunió, ha apostat  per modernitzar els mecanismes de control del cos de Mossos d'Esquadra, tal com exigeixen algunes entitats pro drets humans com el centre Irídia, i s'ha mostrat partidari que el Parlament abordi aquest assumpte al més aviat possible.

"Qualsevol qüestió que sigui modernitzar i avançar en l'exercici de les seves funcions no només de la policia, sinó també de Protecció Civil o de Bombers, tenim la intenció de treure-ho endavant", ha sostingut Sàmper preguntat sobre la possibilitat de crear un grup de treball a la comissió d'Interior per reformar els sistemes de control de la policia quan es formi el nou Govern.

"La resposta és un rotund sí, en negreta i subratllat", ha recalcat. El conseller s'ha mostrat per tant favorable a millorar els sistemes de control i investigació en el cos dels Mossos d'Esquadra, tal com va exigir la setmana passada Irídia, perquè, ha subratllat, "modernitzar és progressar".

Tot i que Sàmper ha reconegut que "no hi ha hagut cap compromís concret" durant la trobada, els empresaris han sortit de la reunió satisfets per la "complicitat" mostrada per Interior i Empresa per treballar per "erradicar els actes vandàlics". "Hem coincidit a dir que a Barcelona cal evitar els actes vandàlics, radicals, les cremes de contenidors. Que Barcelona estigui contínuament en foc allunya inversions", ha dit el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre.

Tremosa és partidari de reobrir el comerç

Per altra banda, el conseller d'Empresa ha apostat per aixecar les restriccions als comerços, i especialment als centres comercials, que fa un mes i mig que estan tancats, "a la mínima" que sigui possible. "Estem mirant si tenim marge per donar aire als sectors econòmics, però ho hem d'acabar de decidir avui al vespre", ha indicat en una atenció als mitjans després de reunir-se.

Tot i això, ha evitat detallar quina serà la proposta del Govern en la reunió del Procicat que ha de decidir si es relaxen les restriccions o no. "Sempre hem dit que a la mínima ocasió que les autoritats ho permetin reobrirem tant com podrem, però qui mana és l'autoritat sanitària", ha reiterat.

En aquest sentit, ha afegit que la reobertura és més necessària perquè el Govern espanyol "és l'únic que no està fent injeccions directes o moratòries d'impostos a gran escala". "Anem combinant les restriccions amb la necessitat de mantenir uns sectors que estan a l'UCI amb un mínim d'activitat, que és el plasma d'aquestes empreses. No poden estar tancades 6 mesos", ha dit.

Imatge principal: Foto de la reunió entre el Govern i Foment. - ACN