El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha iniciat una actuació d'ofici sobre la seguretat de les comissaries de Mossos, arran de l'atac a la comissaria de Vic.

Segons informa en un comunicat, la investigació s'obre arran de l'atac que va patir la comissaria de Vic en el marc de les manifestacions de suport a Hasél. Un grupuscle de manifestants va llançar objectes i pedres a l'edifici, trencant els vidres i les càmeres de videovigilància.

En el mateix comunicat, ha explicat que amb la investigació pretén "conèixer les mesures de seguretat de les que disposen les comissaries del cos", el síndic també ha demanat a la Direcció General de Policia que l'informin de l'existència de protocols d'actuació davant de possibles atacs a comissaries. També demana informació sobre el dispositiu que va desplegar Vic durant els incidents.

Rafael Ribó ha preguntat per la formació en autodefensa que reben els agents i quins són els terminis per actualitzar la formació o adquirir noves tècniques, així com detalls sobre el dispositiu durant els incidents a Vic.

Aquest darrer dilluns 22 de febrer, Ribó es va desplaçar a Vic per mantenir una reunió amb el cap de la comissaria, Joan Salamanya, i el comissari Miquel Esquius, per fer balanç i analitzar l'operatiu de seguretat desplegat i les possibles mesures a prendre. Durant la reunió, el Síndic de Greuges va mostrar tot el suport i va condemnar els fets ocorreguts.

Sàmper també visita la comissaria de Vic

Una setmana després de l'atac a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Vic després de la detenció i empresonament de Pablo Hasél, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha visitat els agents que van rebre l'atac.

Sàmper ha visitat la comissaria i ha adreçat un missatge d'agraïment i ha expressat de nou el seu suport als agents i a l'inspector que va dirigir tota l'operació de contingència "pel seu valor i encert". Des de Vic, Sàmper ha fet extensiu aquest suport a tot el cos dels Mossos d'Esquadra. "La situació a Vic exemplifica la magnitud de la tragèdia", va dir Miquel Sàmper l'endemà dels fets, conscient que l'atac a la comissaria obria una esquerda i passava una línia vermella.

Imatge principal: Destrosses a la comissaria de Mossos a Vic - ACN