Els empleats públics de la Generalitat han dit prou: han exigit que s'acabin les ingerències de l'Estat a Catalunya i han demanat a l'executiu de Rajoy que compensi els danys generats per l'aplicació de l'article 155. Les assemblees de treballadors per la defensa de les institucions catalanes (ADIC) han llegit un manifest comú contra la vigència de la intervenció catalana davant de les seus de la conselleries.

Els ADIC s'han concentrat al migdia davant dels edificis de Govern en una acció coordinada per denunciar els efectes del 155 al país. En les trobades, s'ha llegit un manifest elaborat pels treballadors públics en contra de la intervenció de l'autonomia, en el qual parlen d'acabar amb "el setge a l'autogovern" i altres fenòmens com "l'arbitrarietat jurídica, la discrecionalitat i el bloqueig administratiu".

Treballadors públics 155

ADIC

Manifest comú

En el text, els treballadors insten el govern espanyol i el Senat, que es va encarregar d'executar l'ordre governamental d'aplicació del 155, a "cessar" totes les mesures i "ingerències" que es van posar en marxa amb la intervenció de l'autonomia catalana.

A més, els empleats arriben a exigir a l'executiu que "quantifiqui els danys" causats durant l'aplicació de l'esmentada intervenció i fins i tot arriba a parlar d'"indemnitzar o compensar" tots aquells perjudicis que l'aplicació del 155 hagi pogut tenir en els comptes de la Generalitat de 2018.

Els arguments

Els treballadors justifiquen aquest moviment després d'haver detectat diverses pràctiques en l'administració catalana per part dels responsables de l'Estat. Segons sostenen, es pretén "envair il·legalment competències i normes bàsiques aprovades pel Parlament".

Des d'ADIC, afirma que la Generalitat està "a punt de la paràlisi" després dels moviments del Govern, que consideren fora del marc constitucional espanyol.