Els treballadors públics de la Generalitat de Girona s'han vist forçats a tapar un arbre de Nadal amb llacets grocs de decoració per una denúncia de Ciutadans i davant el dictamen de la Junta Electoral. Els funcionaris han hagut de tapar aquesta decoració nadalenca amb una bossa d'escombraries, un exemple més de la censura que han d'afrontar l'administració i les institucions en aquesta campanya electoral.

La decisió arriba avui, justament el dia en què 300 funcionaris han desplegat aquest divendres un llaç gegant de color groc per reclamar la "llibertat immediata dels presos polítics", que segueixen tancats a les presons d'Estremera i Soto del Real. Els funcionaris han llegit un manifest on s'exigeix la "tornada a casa" de Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn i Oriol Junqueras. El text també rebutja "frontalment" l'aplicació de l'article 155, i fa una crida a la ciutadania a "defensar les seves institucions". A l'acte s'hi han exhibit pancartes en solidaritat amb els presos, i ha acabat amb una sonora xiulada contra l'actitud del govern espanyol, seguit del cant dels Segadors i crits de "llibertat".

Nova concentració dels treballadors de la Generalitat de Girona per demanar l'alliberament dels líders de l'ANC i Òmnium i els dos consellers destituïts. Un llaç groc gegant i centenars de cartolines del mateix color han servit per fer evident la solidaritat dels funcionaris amb Sánchez, Cuixart, Forn i Junqueras. Com cada divendres, els empleats públics han sortit a tres quarts de dotze del migdia a les escales, han llegit un manifest i han xiulat contra l'actitud del govern espanyol.