El president de la Generalitat, Joaquim Torra, ha convocat tots els consellers del Govern a les 6h al Palau de la Generalitat per sortir en comitiva fins a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Ses Rovires, per acomiadar els presos segons ha pogut saber El Nacional.

Presidència ha preparat un dispositiu especial per traslladar tots els membres del Govern en el que serà un comiat breu.

Els consellers arribaran a palau a les 6h i els seus xofers i escortes els deixaran en mans de tot l'equip de presidència, Justícia i Interior que s'encarregaran de coordinar el dispositiu.

Des de la Generalitat sortiran tres monovolums en els que hi aniran 8 consellers. El president Torra i els vice president Pere Aragonés, sortiran amb els seus cotxes oficials.

La consellera de Justícia, Ester Capella i el conseller d'Interior, Miquel Buch, no aniran en aquesta comitiva perquè s'encarregaran de coordinar les seves àrees. Capella, el trasllat del presos, i Buch tota la seguretat. Hi ha convocades mobilitzacions populars per acomiadar els presos.

Està previst que la comitiva arribi a can Brians a les 7 del matí. Es preveu que la presó estigui blindada per un fort dispositiu de seguretat.

El Govern acomiadarà els presos a la sala de trànsit de la presó. I està previst que no duri més de 10 minuts.

Un cop acabat, Torra, Aragonès i els consellers tornaran en comitiva al Palau de la Generalitat.

Els consellers aniran sense el seu equip. Ni caps de gabinet, ni caps de protocol, ni de comunicació. Els equips de Justícia i Presidència seran els encarregats de donar servei a tot el Govern.

Oriola Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, sortiran de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, pels volts de les 6h. Hi ha poc més de tres quarts d'hora de camí fins a Brians 2. 

Allà es reuniran amb Carme Forcadell, que arribarà des de la presó de Mas d'Enric, al Catllar, i Dolors Bassa, des de la presó Puig de les Basses de Figueres.

El trasllat des de les presons a Brians 2 el faran els Mossos. Allà, la Guàrdia Civil agafarà el relleu i els portarà fins a la presó d'Alcalà Meco, a elles, i a Soto del Real, a ells.

El Tribunal Suprem va demanar tenir a la seva disposició els presos polítics aquesta setmana. Després del ball de dates i d'un secretisme absolut sobre el dia i l'hora del trasllat, finalment es farà avui a primera hora del matí.

La Sala Segona del Suprem vol que estiguin situats dies abans de començar el judici. Judici pel qual encara no hi ha data i que ara sembla que podria comença a mitjan mes de febrer, un cop el tribunal hagi decidit i argumentat tots els testimonis i les proves.