Josep Lluís Trapero ja va deixar clar el distanciament amb Jordi Sànchez quan va declarar com a testimoni en el judici al procés en el Tribunal Suprem, però avui encara ha estat més contundent i ha revelat el contingut d'algunes converses telefòniques que van tenir el 20 de desembre, durant els escorcolls a la Conselleria d'Economia.

"Tu a mi no m'has de dir com he de fer un dispositiu. I li vaig penjar el telèfon", ha dit Trapero durant l'interrogatori de la Fiscalia. Aquesta va ser l'última trucada que va atendre de Sànchez aquell matí. També ha explicat que la "conversa irada" que va tenir Jordi Sànchez amb els seus comandaments "no va tenir cap efecte".

"El senyor Sànchez podia dir missa", ha dit Trapero desvinculant les accions de l'ANC i la convocatòria de la manifestació amb el cos dels Mossos d'Esquadra. De fet, la fiscalia busca la connivència, i el major la va desmuntant de mica en mica.

 

Josep Lluís Trapero ha explicat que el 20 de setembre, cap a les 11 h, el conseller Joaquim Forn li va trucar per avisar-lo que li trucaria Jordi Sànchez per posar en contacte els responsables de l'ANC i els Mossos. "Tenim un model en el qual prima la mediació", ha dit el major per justificar les trucades i els contactes.

El fiscal ha quantificat en 30 els intents i trucades entre Trapero i Sànchez. 

Prèviament al 20-S, Trapero assegura que no va tenir "mai contacte amb aquesta persona", tot i que sí que sabia que "era una de les veus cantants". 

"El senyor Sànchez no és ningú per posar condicions", ha dit Trapero en el moment de la declaració en què s'ha preguntat sobre l'ordre de Jordi Sànchez de fer un cordó de seguretat perquè els detinguts poguessin entrar a peu al departament.