Tres setmanes després que expirés la data límit que van pactar el PSC i el Govern per arribar a un acord per l'execució de la B-40, fixada per al 31 de març, aquest encara no s'ha produït. Amb tot, aquesta setmana s'han reunit representants del Ministeri i de la Generalitat per intentar desencallar les negociacions i arribar al pacte com més aviat millor. Des del PSC no s'han mostrat preocupats per l'endarreriment, ja que consideren que són negociacions complexes, fet que pot provocar retards, i avui, la ministra Raquel Sánchez s'ha mostrat confiada que la setmana vinent s'arribarà a un acord entre les dues parts. Segons l'exalcaldessa de Gavà, la reunió de dilluns va ser satisfactòria i ja han enviat una nova proposta al Govern, que s'haurà de debatre en una nova reunió fixada per a la setmana vinent. 

El finançament no provindrà de partides compromeses

Ara mateix, més enllà del traçat de la carretera, un dels principals esculls és el finançament de les obres, però la ministra ha anunciat en una entrevista a TV3 que s'està buscant una via de finançament alternativa, tot i que no ha concretat més detalls, només que el seu departament hi està treballant i es plantejarà en la pròxima reunió. Aquesta setmana, Transports es va obrir a buscar una altra fórmula que no fos la disposició addicional tercera, tal com reclamava el Govern. Després de la reunió, des de la Generalitat insistien en la importància que aquest compromís fos per escrit, així com que les obres es limitin a la ronda Nord, descartant una prolongació fins a Granollers, cosa que des de Madrid no descarten. 

Amb tot, la ministra ha assegurat que els diners per finançar el tram de la B-40 entre Terrassa i Sabadell no es trauran de partides ja compromeses i tampoc es finançaran les obres amb peatges. "No és una cosa senzilla", ha remarcat. De totes maneres, Sánchez ha deixat clar que el projecte no està redactat a hores d'ara i que, per tant, no serà necessari consignar tota la quantia de les obres en un primer pressupost, sinó que es podran "moure els recursos de manera més equilibrada".

Sánchez creu que es podran superar els 100.000 pisos assequibles 

A les portes de la campanya electoral per les eleccions municipals del 28 de maig, Pedro Sánchez va anunciar l'acord per la llei de l'habitatge i també la promoció de fins a 43.000 noves cases de lloguer assequible, que se sumen a 50.000 més de la Sareb. D'aquesta manera, la problemàtica de l'habitatge que afecta de ple Catalunya i especialment Barcelona s'ha convertit en un dels temes de la campanya i la ministra socialista ha assegurat que es podrà superar amb facilitat l'objectiu del seu govern, que era crear-ne 100.000.