El tramvia recorrerà de dalt a baix la Diagonal...algun dia. És el resum del que s'ha aprovat aquest matí a l'Ajuntament de Barcelona. Un gest. Ada Colau ha aconseguit el suport d'ERC, el PSC, la CUP i els dos regidors no adscrits a un dels seus projectes estrella: connectar els dos Trams, però sense comprometre's amb cap calendari per a l'inici de les obres.

Fa mesos que els comuns pressionen republicans i socialistes perquè donin suport a aquest projecte i ha estat ara, a les portes de la campanya electoral, que l'han aconseguit. De moment, una declaració d'intencions, perquè la condició dels republicans ha estat que no es fixi cap data d'inici de les obres, per evitar futurs incompliments i per no "prometre mentides". 

La responsable de Mobilitat de l'Ajuntament, Janet Sanz, ha celebrat que finalment ERC hagi pujat al carro -o al tram, en aquest cas- i així pugui satisfer-se "la voluntat de dos de cada tres barcelonins", que segons l'última enquesta de la ciutat, volen aquesta connexió. Durant la seva intervenció ha garantit que tant la gestió com l'operador seran 100% públics. Segons el compromís aprovat avui, l'enllaç es començarà entre les Glòries i Verdaguer. 

El PSC, que ja s'havia mostrat anteriorment a favor de la connexió, ha titllat de "postureig" la votació d'avui, de "filfa", perquè "no s'avança en res". 

Des del PDeCAT, que s'hi ha posicionat en contra "perquè no hi ha cap concreció", s'ha criticat que "Ernest Maragall doni oxigen al govern d'Ada Colau" i hi veu un pacte tàcit per fer un nou tripartit un cop passin les eleccions. 

A la tarda, reprovació

A la tarda, la majoria de l'oposició reprovarà Colau per la seva mala gestió en seguretat. Serà la quarta reprovació que pateix l'alcaldessa. Les anteriors han estat pels narcopisos, les retallades i la no aprovació dels pressupostos.