El candidat a l'alcaldia de Barcelona per ERC, Ernest Maragall, ha anunciat aquest dijous a la tarda un acord amb els comuns per impulsar el tramvia per la Diagonal. Així, Maragall ha confirmat que els republicans votaran a favor de la connexió per aquesta artèria de la ciutat en el ple d'aquest divendres.

Amb ells, el govern d'Ada Colau té assegurada la majoria absoluta amb 21 regidors, després que el PSC i dos regidors no adscrits ja hagin informat que hi votaran a favor. Per contra, el PDeCAT, Cs i el PP hi votaran en contra, mentre que la CUP decidirà aquest dijous al vespre en assemblea el sentit del seu vot.

"Tenim un acord sobre el tramvia i amb ell hem fet passar la qüestió del pur gest electoral a un exercici de bon govern", ha anunciat Maragall a les portes del Parlament. ERC assegura que el govern municipal ha acceptat les seves condicions pel que finalment els quatre regidors del grup votaran a favor d'impulsar el projecte, malgrat que fa un any s'hi van posicionar en contra.

Entre aquestes condicions, els republicans demanaven que no es fixessin dates ni terminis -s'havia parlat de 2020-, que es revisessin les "tarifes tècniques" i que s'estudiessin els efectes, a través d'un estudi de l'AMB, que pot tenir el funcionament del tramvia sobre altres tipus de transports com l'autobús o el metro.

"Abans era una pura proclama, una declaració d'intencions. Avui hi ha uns elements de bon govern que abans no es comptaven", ha resumit Maragall.