L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha assegurat que "donaran compliment" a la nova llei integral de memòria històrica que impulsarà el Parlament, si deixa d'emparar vestigis franquistes catalogats o protegits, com és el cas del monòlit de l'Ebre a Tortosa, a través del POUM.

"Ara es veu que la raó la tenia l'Ajuntament i vol dir que la normativa existent permetia fer la consulta. Si canvia li donarem compliment i haurem de portar-ho a terme, en agradi o no", ha assegurat Roigé.

L'alcaldessa ha defensat que el consistori "sempre ha complert la normativa vigent", tant la llei de memòria històrica així com amb l'elaboració d'un inventari de vestigis franquistes a la ciutat que els ha exigit el jutjat contenciós de Tarragona, responent a la demanda de l'advocat madrileny Eduardo Ranz.

La reacció de Roigé arriba després que la consellera de Justícia, Ester Capella, hagi avançat que des del Govern impulsaran una llei integral de memòria democràtica, que entre altres coses preveurà l’eliminació de tots els símbols franquistes dels municipis catalans o la creació d’una comissió de la veritat.