El president del Parlament, Roger Torrent, està convençut que bona part de l'electorat de Ciutadans va sentir vergonya dels seus representants durant la bronca política d'aquest dijous a la cambra catalana en les votacions del debat de política general.

En una entrevista a RAC1, Torrent ha demanat una "reflexió" i ha assenyalat que a ningú se li escapa que hi ha unes eleccions espanyoles convocades i que totes les actituds tenen a veure amb la voluntat de "maximitzar els resultats electorals". 

El republicà ha considerat que durant la sessió parlamentària d'ahir es va viure un "espectacle lamentable" que "els ciutadans d'aquest país no es mereixen" i que no es correspon amb la convivència real en la societat catalana. "Vam veure escenes que al Parlament no s'haurien d'haver produït", ha lamentat. 

En aquest sentit, s'ha compromès que mai més "es falti al respecte institucional" ni "que s'insulti i es calumniï" a l'hemicicle. Amb referència a la intervenció del president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa i de la diputada Lorena Roldán, Torrent ha avisat que no permetrà que es digui que "el president de la Generalitat lidera comandos".

"Respecte institucional"

El dia després de la tensió al Parlament, Torrent ha considerat que s'ha entrat en una "dinàmica de falta de respecte institucional" i ha afegit que ell mateix va sentir vergonya del conjunt de la cambra, que inclou "tots els grups parlamentaris", ha afegit.

El republicà ho ha qualificat "d'espectacle lamentable que no es mereix la ciutadania". I ha afegit, que el que va passar ahir a l'hemicicle no reflecteix la convivència real de la societat catalana, tot i que alguns s'entestin en assegurar-ho. Torrent ha definit el Parlament com "el temple de la paraula".

Davant la possible decisió del Consell de Ministres de recórrer algunes de les propostes de resolució aprovades ahir al Parlament en el debat de política general, Torrent ha recordat que es tracta de "posicionaments polítics" i ha afegit que "només faltaria que el Parlament no es pogués pronunciar sobre qüestions com l'amnistia".