El debat de política general al Parlament ha tingut un final inesperat i molt pujat de to. Després que l'Audiència Nacional enviés a presó els set membres dels CDR acusats de terrorisme, i un cop acabades les votacions de les propostes de resolució, diputats de JxCat i ERC s'han aixecat dels seus escons a crits de "llibertat". Uns crits que no han agradat al grup de Ciutadans que, en boca del seu president, Carlos Carrizosa, ha assegurat que era una "vergonya" aquell comportament i ha afirmat que se senten amenaçats per aquells que defensen el terrorisme, assenyalant la bancada independentista.

Diputats republicans han lamentat les afirmacions i el comportament del grup taronja i han abandonat el ple, tot retraient a Carrizosa el seu comportament. Un d'ells ha estat Ruben Wagensberg, que ha rebut els insults de "terrorista" i "idiota" per part de Carrizosa i Lorena Roldán, segons fonts parlamentàries. També s'han encarat amb el republicà Ernest Maragall.

Després d'uns moments de tensió, el president del Parlament, Roger Torrent, ha decidit expulsar Carrizosa de l'hemicicle. Tot i l'expulsió, el dirigent de Ciutadans s'ha aturat abans de marxar per tornar-se a dirigir a l'independentisme i acusar-lo d'haver donat un "cop d'estat" i, ara, avalar el terrorisme.

La CUP havia abandonat el ple minuts abans en considerar que no podia seguir amb les votacions després d'aquests empresonaments.