El president del Parlament, Roger Torrent, s'ha tornat a pronunciar a favor de l'alliberament del vicepresident Oriol Junqueras. Torrent s'ha tornat a separar del seu perfil més institucional per demanar, en un vídeo de l'associació Free Junqueras, que es posi fi a l'empresonament preventiu de qui va ser mà dreta de Puigdemont i company a les files republicanes.

Aquesta és la segona mostra explícita de Torrent com a president del Parlament en suport de l'alliberament del vicepresident durant els darrers dies. El 10 de febrer el president de la cambra catalana va encapçalar una concentració al poble de Junqueras, Sant Vicenç dels Horts, que es va convertir ràpidament en una gran marea groga a favor del seu alliberament.

Ara, en el missatge de Free Junqueras, Torrent torna a mostrar la seva cara més sensible i fa una crida a la ciutadania catalana a no cedir i continuar mostrant el rebuig per l'empresonament dels presos polítics. El president del Parlament destaca que no només es tracta d'una qüestió que afecta el vicepresident, sinó que els empresonaments tenen una repercussió en tota la societat catalana.

"Defensar la seva llibertat és defensar la llibertat del país", exposa Torrent en el seu missatge, en què demana als ciutadans que es mantinguin "dempeus" per defensar "la seva llibertat, perquè torni a casa, perquè torni amb els seus".

A part, Torrent aprofita per lloar la figura del vicepresident, de qui destaca la dignitat, una dignitat que "mai no serà empresonada". "La dignitat de l'Oriol ens empetiteix a tots. Qualsevol paraula, qualsevol gest, qualsevol cosa que puguem fer o dir nosaltres queda petit al costat de l'Oriol", conclou.