"Aposta personal" del president Pere Aragonès, aquest és el motiu pel qual tan sols hi ha representants dels governs, català i espanyol, a la taula de diàleg, segons el conseller d'Empresa Roger Torrent.  Així doncs, nega que les directrius dels components de la taula vinguin imposats des del govern de Pedro Sánchez, tal com el mateix secretari de Junts, Jordi Sànchez, havia declarat anteriorment.

El conseller Torrent és un dels participants d'aquesta negociació i amb modèstia, assegura que si fos per una qüestió de noms o persones representatives de partit, des d'Esquerra n'haguessin escollit d'altres abans que ell mateix: "Si fos per aquest motiu, haguéssim portat Oriol Junqueras, Marta Rovira o Raül Romeva", en declaracions a TV3.

 "És insultant pensar que el president es deixaria influenciar"

Per això, remarca que el president Aragonès no ha tirat per aquesta línia condicionat a les pressions de la Moncloa. "És insultant pensar que el president es deixaria influenciar". A la vegada, diferencia l'absència de Junts amb una prohibició: "No hi ha hagut cap veto, fins i tot alguns dels noms plantejats són amics personals meus" i ho deriva tot a una "qüestió d'institucionalitat". Per això, repeteix el missatge que ja havien donat altres companys seus de partit anteriorment: "Anem de govern a govern, era un compromís. Hi ha la porta oberta a tothom, volem consellers d'altres sensibilitats com Puigneró o Alsina". 

A la vegada però i, sense citar Junts, critica els qui es miren la taula però no estan dins: "És molt més còmode veure-la des de fora i criticar-la". El conseller admet que "hi ha certes polèmiques que cansen a la gent" referint-se a l'avís que Jordi Sànchez va fer al president sobre els noms de Junts setmanes abans. Per tot plegat, demana deslligar la taula de qualsevol interès polític: "Qui pensi que aquesta ha de ser una batalla entre partits s'equivoca i molt. Qui la utilitzi com una batalla partidista per càlculs electorals s'equivoca". Novament, la periodista Cristina Puig li demana que concreti si es refereix als objectius de Junts i Torrent evita senyalar: "Em refereixo a les dinàmiques dels darrers temps, cal valentia política per afrontar una negociació".

Més enllà de la taula, Torrent també sap que té uns terminis. Amb la CUP van signar uns acord per revisar el Govern d'aquí a dos anys, abans d'acabar la legislatura, i per tant és conscient que caldrà "determinar si avança o no aquesta taula" abans de la data marcada. En paral·lel, demana "no abandonar la tasca d'incrementar la força de la mobilització" i seguir "sumant grans majories". Tant Torrent com Sànchez coincideixen en una cosa: tancar files sobre la inestabilitat del Govern i assegurar que el pacte entre socis no perilla.

Fotografia de portada: imatge de recurs del conseller, Roger Torrent