El president del Parlament, Roger Torrent, ha sortit a les 18:10 hores de la presó de Soto del Real, on ha visitat durant dues hores el diputat de JxCat i expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Torrent ha abandonat la presó sense fer declaracions als mitjans, posant fi així a una jornada que l'ha portat aquest matí a la presó madrilenya d'Estremera, on ha vist l'exvicepresident de la Generalitat i líder d'ERC, Oriol Junqueras, i els exconsellers Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull.

La visita del president del Parlament ha tingut lloc el mateix dia que el Tribunal Constitucional ha rebutjat deixar en llibertat Oriol Junqueras i Jordi Sànchez mentre resol sobre el fons dels seus recursos d'empara contra les presons preventives ordenades pel Tribunal Suprem.

Torrent va arribar aquest dilluns a Madrid, per reunir-se a la presó d'Alcalá Meco amb la seva antecessora en el càrrec, Carme Forcadell, i l'exconsellera Dolors Bassa.

En declaracions aquest matí a Estremera, el president del Parlament ha advertit al PP, PSOE i Ciutadans que "l'escalada de repressió" amb l'enduriment del Codi Penal no canviarà la situació política ni social a Catalunya.