El president del Parlament, Roger Torrent, té previst visitar els presos polítics. S'ha reunit aquest dilluns a la tarda amb l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l’exconsellera Dolors Bassa, al centre penitenciari d’Alcalá Meco.

En una piulada, Torrent ha assegurat que Bassa i Forcadell "Estan fortes i serenes, plenes de dignitat, i són conscients de la injustícia que pateixen i de la solidaritat de tanta gent". El president ha afegit que "Seguim conjurats per alliberar-les perquè les volem a casa".

Demà dimarts al matí, Torrent es reunirà amb els diputats Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva, així com amb l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn, al centre penitenciari d’Estremera. Finalment, visitarà el centre penitenciari de Soto del Real per reunir-se amb el diputat Jordi Sànchez i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Tots es troben en presó preventiva. 

El president pretén mantenir un diàleg serè amb la seva predecessora, Carme Forcadell, així com els diputats del Parlament i els dirigents polítics i socials empresonats. Amb la visita, prevista fa dues setmanes, però que va haver de posposar-se per la situació política del país, Torrent afirma que continua defensant els drets dels 135 diputats, dels que poden ser al Parlament, però també dels que són a la presó i a l’exili. 

Torrent s'ha reunit amb Forcadell i Bassa avui a les 16 hores; amb Junqueras, Romeva, Rull, Turull i Forn a Estremera, demà a partir de les 10:00 hores, i amb Sànchez i Cuixart, demà a les 16 hores.