El president del Parlament, Roger Torrent, ha sortit “molt satisfet” de les primeres reunions d’aquest dimecres a Ginebra. En declaracions als periodistes després de trobar-se amb la directora delegada de l’Alt Comissionat de Drets Humans de l’ONU, Torrent ha explicat que ha traslladat la “preocupació” per la vulneració de drets a Catalunya i ha demanat “implicació internacional” per defensar aquests drets. “El viatge està sent molt productiu”, ha afirmat.

En aquest sentit, Roger Torrent diu que hi ha hagut una “gran recepció” dels seus posicionaments. “En sortim molt satisfets. Hi ha hagut un consens bàsic sobre que hem de trobar una solució política”, ha assenyalat. El president de la Cambra ha indicat que durant aquest dimecres i dijous mantindrà reunions amb altres organitzacions i entitats dedicades a defensar els drets humans.

Segons fonts del seu equip a l'ACN, Torrent s’ha trobat amb Mona Rishmawi, la directora delegada de l'Alt Comissionat pels Drets Humans de l’ONU, la responsable a Suïssa quan el titular de la institució és fora en missions especials, com és el cas d’aquest dimecres. Després de la reunió, d’una hora i mitja de durada, Torrent i Rishmawi han acordat mantenir els canals de comunicació oberts per actualitzar tot allò que passa a Catalunya i poder així tenir informació més acurada i puntual de com evoluciona el cas. Torrent aportarà mes detalls d'aquí a una estona, quan faci atenció als mitjans des de Ginebra.

Poc abans de les 9 hores del matí, Torrent arribava a un edifici proper a la seu de Nacions Unides a Ginebra per fer així la seva primera trobada en el marc del seu viatge oficial a la capital de Suïssa.

Tal com van explicar des del mateix Parlament, l’objectiu de la visita a Ginebra és portar als organismes de l’ONU i a diferents autoritats i càrrecs electes la denúncia per la “vulneració de drets fonamentals” dels diputats i dels catalans, arran de les investidures fallides de Jordi Sànchez i Carles Puigdemont.

El viatge té lloc, a més, després que des de l’ONU s’apuntés la necessitat d’aplicar mesures cautelars al cas de Sànchez per garantir el seu dret a sufragi actiu i passiu mentre tingui els seus drets polítics intactes. Està previst que Torrent faci declaracions als mitjans per valorar la primera de les trobades a les 12 del migdia.