Davant la querella del partit ultra VOX contra el president del Parlament i tres membres de la Mesa, Roger Torrent respon reafirmant-se amb el que van fer. “La ultradreta afirma que es querella contra mi i tres membres més de la Mesa del Parlament per tramitar la reforma de la Llei de Presidència”, ha denunciat en una piulada al seu compte de Twitter. I ha reivindicat: “Avui és encara més fort el nostre compromís amb el lliure debat parlamentari, la dignitat de la cambra i la llibertat d’expressió”.

En uns termes molt semblants s’ha pronunciat Alba Vergès (ERC), també una de les membres de la Mesa contra els qui s’ha querellat VOX. “No ens arronsarem davant la persecució de la democràcia”, ha afirmat. En aquest sentit, ha defensat que, al Parlament, com durant la presidència de Carme Forcadell, "s'hi ha de poder debatre totes les iniciatives".

Per la seva part, el secretari primer de la Mesa, Eusebi Campdepadrós (JxCat), ha refermat que “sempre donarem tràmit a totes les iniciatives de tots els grups i garantirem sempre el lliure debat de totes les idees per més amenaces que rebem i per més querelles que ens posin”.

El partit ha interposat aquest matí una querella criminal davant la Sala Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el president del Parlament, Roger Torrent, i tres membres més de la Mesa de la cambra catalana— Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Alba Vergés- perquè consideren que han comès delictes de prevaricació i desobediència en admetre la tramitació pel Ple de la modificació de la llei de la Presidència per poder portar a terme la investidura a distància, que va ser aprovada el 4 de maig.