Indignació del president del Parlament, Rogert Torrent, després que el Tribunal Constitucional hagi anul·lat la reprovació de la cambra catalana al Rei. Torrent ha recordat que "la majoria del Parlament afirma que la monarquia és una institució caduca i rebutja el discurs del rei del 3 d'octubre" i ha avisat que "això no desapareixerà per més resolucions que anul·li el TC". 

En un missatge a les xarxes socials, Torrent també assegura que "intentar abordar qüestions de naturalesa política des dels tribunals sempre és un error".

En concret, el Constitucional anul·la els apartats de la moció del Parlament en que rebutjava i condemnava que el Rei justifiqués "la violència exercida pels cossos policials l'1 d'octubre del 2017", així com també el que "referma el compromís amb els valors republicans i aposta per l'abolició d'una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia".

El tribunal ho ha anul·lat a petició del president Pedro Sánchez que va fer cas omís a l’informe desfavorable del Consell d’Estat i va recórrer contra la reprovació del rei Felip VI per part del Parlament de Catalunya.