El president del Parlament, Roger Torrent, també denuncia els escorcolls de la Guàrdia Civil a empresaris i membres del procés: "Prou muntatges per criminalitzar l'independentisme. El conflicte necessita una solució política que desactivi la repressió policial i judicial: amnistia i autodeterminació!". Resposta clara contra l'operació de la Guàrdia Civil d'aquest dimecres.

L'institut armat investiga diverses persones vinculades al procés sobiranista, i està duent a terme detencions i escorcolls. Han estat detinguts, entre d'altres, Oriol Soler, vinculat a ERC; Josep Lluís Alay, director de l'oficina de Carles Puigdemont; i David Madí, excàrrec de CiU; en un operatiu contra empresaris propers al procés, han confirmat a l'ACN fonts coneixedores. També estaria detingut Xavier Vendrell, exdirigent d'ERC.

La Guàrdia Civil els investigaria per la seva vinculació amb el moviment Tsunami Democràtic, apunta el mateix mitjà. Segons confirma l'ACN, hi ha una operació tutelada pel jutjat d'instrucció número 1, amb secret d'actuacions. Hi ha diverses entrades i escorcolls en marxa, i també detinguts. Se'ls investiga per malversació, blanqueig de capitals i prevaricació. 

Segons informa el TSJC, es faran fins a 31 entrades i escorcolls en 8 partits judicials de tot Catalunya. Al marge dels delictes relacionats amb la corrupció, el tribunal apunta a un presumpte delicte de desordres públics, que seria el que faria relacionar tota l'operació amb Tsunami Democràtic. A diferència d'altres casos i macrooperacions policials contra el procés, però, aquest cop no s'imputa als fets el delicte de terrorisme, que comportaria l'escalada del cas a l'Audiència Nacional.