Una reunió que no s’hauria d’haver produït en aquestes circumstàncies. Així ha descrit el president del Parlament, Roger Torrent, la trobada que ha mantingut aquest dijous a la presó d’Estremera amb Oriol Junqueras i Joaquim Forn. “Aquesta reunió mai no s’hauria d’haver produït aquí”, ha lamentat en declaracions als periodistes, abans de dirigir-se cap a Soto del Real, on hi ha els Jordis. Els ha promès de lluitar pels seus drets polítics "fins a les últimes conseqüències".

“Són homes de pau, de profunda convicció democràtica, que no haurien de ser dins dels murs d’una presó que no pot empresonar idees”, ha assegurat Roger Torrent quan ha sortit del centre penitenciari madrileny. Ha denunciat que estan privats de llibertat per “una causa política”, per les seves idees, i per això s’ha posat a la seva disposició perquè puguin ser lliures i els seus drets polítics siguin “respectats”.

En aquest sentit, el president de la cambra ha insistit en el missatge que ja va expressar durant el seu discurs de presa de possessió del càrrec, quan va comprometre’s a defensar els drets de tots els diputats, “allò que els ha encomanat el poble”. Ha precisat que no només és votar al ple, com poden fer amb la delegació de vot, sinó “tots els drets i responsabilitats que comporta ser diputat”.

Torrent ha descrit la reunió com a “molt emotiva”. Segons ha explicat, han pogut parlar “del país, de la situació política i de la seva situació personal”.