Un any després de la primera entrada a la presó de Carme Forcadell, el Parlament ha tingut un missatge de record i un de denúncia sobre la situació de l’expresidenta de la cambra. Convocats per l'Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) i amb el president Roger Torrent al capdavant, treballadors de la casa, diputats i consellers s’han concentrat aquest divendres al matí, abans de l’inici del ple. “Com la resta de presos i exiliats, és innocent”, ha criticat.

En aquest sentit, el president de la cambra ha denunciat que, des de la segona entrada a presó el mes de març, ja fa 232 dies que està privada de llibertat, i que li demanen fins a 62 anys de presó “per delictes que no ha comès”. Ha defensat que només va “exercir la seva tasca com a presidenta”, que és “defensar els drets i llibertats fonamentals”.

“És innocent, com la resta de presos i exiliats. Són víctimes d’una tremenda injustícia, una injustícia inacceptable”, ha lamentat Torrent. En aquest punt, ha recordat que Forcadell sempre els demanava que no tanquessin els ulls davant la injustícia. “Avui ella és víctima d’aquesta injustícia. Tots els republicans, tots els demòcrates, hauríem de fer tot el possible perquè avui fossin aquí”, ha afirmat.

El president ha promès “no tancar els ulls davant la injustícia”, i s’ha compromès a “treballar tant com calgui fins que siguin lliures”. A banda de treballadors del Parlament, a Torrent l’han acompanyat diputats independentistes i comuns, membres de la Mesa i consellers del Govern.

En acabar el breu parlament, els concentrats a l’auditori de la cambra han respost amb un fort aplaudiment i crits de “llibertat”.