El president del Parlament, Roger Torrent, ha afirmat que Catalunya no està a les portes d'unes noves eleccions, sinó "tot al contrari". En una entrevista aquest diumenge a El Objetivo de La Sexta, Torrent ha dit: "Estem davant una legislatura que ha de ser llarga i productiva, que ens apropi a l'objectiu polític que ens hem marcat". "Torra i Aragonès s'han conjurat", ha afegit. 

El president del legislatiu ha fet una crida a la unitat i ha reconegut que a l'independentisme li "cal una estratègia comuna" . "Crec que som conscients que estar mirant-nos de reüll ens allunya del nostre objectiu, no ens serveix per avançar. Per avançar, la legislatura ha de ser llarga. Reconec que hi ha discrepàncies i visions diferents dins el món independentista, però no han de ser dolentes, és la riquesa de l'independentisme i el que hem de posar en valor. Hem de posar una estratègia comuna que ens faci avançar", ha afirmat. 

En aquest sentit, Torrent s'ha mostrat favorable de seguir una estratègia de desobediència sempre que compleixi tres condicions: "Que els passos siguin compartits, que formin part d'una estratègia i que siguin efectius". "Prou de gestos i de proclames retòriques, això no ens portarà a la república. Els passos que hem de fer han de ser efectius", ha dit.

A més,Torrent ha apostat pel diàleg amb el govern espanyol. "Som conscients que la solució passarà pel diàleg, per votar. Quan més triguem en dialogar, més tard arribarà la solució al conflicte", ha considerat.

Pel que fa el paper dels partits independentistes i els pressupostos de l'Estat, el president del Parlament ha assegurat que per tenir el vist i plau d'ERC, aquests hauran de tenir dues condicions essencials: que siguin socials i amb gestos clars contra la repressió i per la resolució del conflicte català.