El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que, fins ara, ningú de JxCat ha plantejat a ERC la possibilitat d'intentar investir Carles Puigdemont, malgrat que dissabte es va difondre la possibilitat que aquesta podria ser una resposta a la sentència del Tribunal Suprem.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Torrent no ha aprofundit més en aquesta idea, tot i que no hi ha tancat la porta directament. "Qualsevol pas que fem ha de ser un pas orientat a obrir un nou escenari millor que l'anterior i ha d'ajudar a visualitzar les majories del 80%", ha dit.

Negociació amb l'Estat

A les portes d'un nou cicle polític marcat per l’11-S, la sentència del judici del procés i el judici del president de la Generalitat, Quim Torra, Torrent espera que la resposta de les institucions i la ciutadania sigui conjunta i "transversal". 

En l'entrevista, Torrent ha evitat parlar només de confrontació amb l'Estat perquè considera que és un discurs que no ens fa avançar. El contrari: "Ens empetiteix", ha dit. En aquest sentit ha posat una fórmula sobre la taula que equilibra la balança. "No podem abandonar el pols democràtic, però tampoc la bandera de la negociació", ha proposat el president.

També ha apel·lat a l'esperit del 3-O per donar resposta a la sentència del Suprem. "Hem d'intentar visualitzar la foto del 3-O al carrer i a les institucions", ha reclamat, i ha insistit que cal consolidar la majoria del 80%. "La centralitat política del país és en el 80%", ha assegurat. 

Govern de concentració sobiranista

Torrent ha insistit amb la importància "d'estudiar forçosament" la possibilitat d'un govern de concentració com a resposta a la sentència, que segons el punt de vista d'ERC, seria factible per "enfortir-nos". "Aquesta opció ha d'estar sobre la taula, juntament amb d'altres", ha afirmat Torrent, que ha demanat als comuns que estiguin "a l'alçada del moment històric". Això aglutinaria tots els grups parlamentaris que tenen una agenda antirepressiva i que busquen una solució transversal al conflicte. 

Investidura de Pedro Sánchez

Quan se li ha preguntat sobre les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez, Torrent ha admès que el president del govern espanyol en funcions no ha fet res per apropar-se a l'independentisme. "Què ens convé més: un govern de PSOE i Podemos o el risc d'anar a unes noves eleccions que ens poden deixar un govern ultra?", s'ha preguntat Torrent.

En aquest sentit, Torrent ha insistit que la solució del conflicte Catalunya-Espanya serà transversal i multilateral. "Algunes accions que s'hauran de fer seran sense el vistiplau d'Espanya, amb l'objectiu d'avançar en la resolució del conflicte", ha avançat.