JxCat veu "perfectament compatible" formar un govern de concentració sobiranista que enforteixi la Generalitat i, a més, investir el president Carles Puigdemont. Diverses fonts de la formació consultades per l'ACN remarquen que la resposta a la sentència de l'1-O ha de ser "unitària" de tot el sobiranisme, i avisen que el paper institucional ha de tenir un paper "primordial".

El president de Parlament, Roger Torrent, ha proposat aquest matí un govern de concentració amb comuns i CUP. Al seu torn, el president Quim Torra ha demanat a Torrent que el Parlament també respongui a les sentències.

Diversos electes de JxCat, entre diputats al Parlament i al Congrés, troben "encertat" que es torni a plantejar la investidura de Puigdemont, pendent des que Torrent va ajornar el ple del 30 de gener del 2018. Alhora, consideren que un govern de concentració que serveixi per enfortir la Generalitat seria "potent" de cara a afrontar els propers mesos, després de la sentència del Suprem.

El parlamentari de JxCat Francesc de Dalmases ha publicat dos tuits en aquesta línia. A més, recorda que l'exconsellera de Cultura i ara diputada al Congrés Laura Borràs ja va proposar fa dues setmanes un govern de concentració. I Dalmases troba "encertadíssima" la "proposta cívica, pacífica i democràtica" de tornar a intentar investir Puigdemont, com a resposta a la sentència.

Des de JxCat sí que allunyen l'escenari de la repetició electoral com a resposta a la sentència. Defensen que unes noves eleccions podrien allunyar la unitat de l'independentisme.

En paral·lel, Suïssa acull des d'ahir una reunió de l'independentisme per preparar la Diada i la resposta a les sentències, amb els propis Puigdemont i Torra, a més de Marta Rovira (ERC), Anna Gabriel (CUP) i representants de l'ANC i Òmnium.