El president del Parlament, Roger Torrent, obre ronda de consultes per comprovar si hi ha algun candidat amb possibilitats de ser investit president de la Generalitat. Avui mateix començarà el contacte amb els representants de les formacions parlamentàries per comprovar si hi ha algun candidat amb possibilitats reals de ser investit president de la Generalitat després de la inhabilitació del president Quim Torra.

Les consultes es faran per via telefònica començant pel grup amb més representació a la cambra, Ciutadans, i seguit de Junts per Catalunya, Esquerra, PSC-Units, Cat en Comú Podem, la CUP i el Partit Popular de Catalunya. En el calendari, aquestes es duran a terme el termini de deu dies hàbils, en el període comprès entre l’1 i el 15 d’octubre. Si després d'aquestes consultes el president constata que hi ha un diputat que pot ser candidat, perquè té possibilitats reals de ser investit, haurà de fer la proposta corresponent i convocar la sessió d'investidura.

Si per contra el president comprova que no hi ha cap candidat en condicions reals d'obtenir el suport per resultar investit, haurà de materialitzar un "acte equivalent" a la investidura fallida per tal d'evitar entrar en un període de bloqueig institucional. La formalització d'aquest acte, es pot produir mitjançant una resolució raonada del president, que hauria de publicar-se en el BOPC, en què es constatés la manca d'un candidat viable. L’endemà de la publicació d’aquesta resolució començaria el còmput dels dos mesos previstos per investir un nou president abans de la dissolució automàtica del Parlament, que derivaria en una convocatòria d’eleccions.