"No estem negociant res amb el PSOE ni amb el PSC". Així de clar ho ha dit el president del Parlament, Roger Torrent, després que ahir ERC i PSC pactessin i tombéssin a la Mesa els vots delegats de Puigdemont i la resta de presos de JxCAT. Malgrat tot, ha reconegut en una entrevista a Catalunya Ràdio que "les imatges de desunió no ens ajuden"

"La majoria independentista del 21-D és un tresor. És imprescindible per poder avançar", ha exposat. "Els diputats no estan suspesos. El Parlament estableix un mecanisme que permet que puguin exercir els seus drets parlamentaris a través d'un altre diputat" i ha afegit que "Junqueras i Romeva poden exercir els seus drets a través de Sergi Sabrià". Torrent ha comentat però que "respecto que no s'hi acullin però té unes conseqüències per la majoria independentista".

Però, què ha passat des de l'acord del dia 2 d'octubre? El president del Parlament ha fet referència als lletrats i del risc de la "validesa de les votacions" i que per tant, els acords no serien "vàlids".

"Ens hem d'explicar millor"

Torrent no veu eleccions però creu que "ens hem d'explicar millor" i ha assegurat que "veig la possibilitat de reforçar la legistlatura i el govern". Per això ha exposat que "cal una estratègia comuna" i que després "caldrà picar pedra, anar als barris i explicar com ha de ser aquesta República".

"És evident que ens hem d'asseure i parlar. I no només les dues forces independentistes que vam fer aquest acord. També la resta de forces polítiques i entitats que representen el dia 3 d'octubre", ha remarcat. De moment però Torrent ha dit que "el que procurem fer és assegurar la majoria que permeti arribar fins a les sentències".