"Lamentable". Aquesta és la paraula que ha fet servir el president del Parlament, Roger Torrent, per descriure el debat sobre l'apropament dels presos polítics a centres catalans; el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska diu que depèn del jutge Pablo Llarena i aquest assegura que l'apropament no és competència seva. El president del Parlament ha indicat en una entrevista a TV3 que la decisió sobre aquest conflicte és "estrictament política" i per tant recau en el ministeri de l'Interior.

A més a més, Torrent ha recordat que al llarg d'aquest divendres al matí es presentarà una denúncia contra el magistrat Llarena i "la resta de magistrats de la sala d'apel·lacions del Suprem". El president està convençut que hi ha quatre delictes en l'actuació del magistrat: "S'han detingut diputats il·legalment, s'ha obstruït el funcionament normal del Parlament, s'ha prevaricat i s'han vulnerat els drets fonamentals dels diputats que no han pogut assistir als debats d'investidura".

En la mateixa línia, Torrent ha explicat que la querella s'ha redactat des dels serveis jurídics del Parlament ja que "ens pertoca defensar els drets dels diputats". A més, ha destacat que "de moment l'oposició no ha enviat cap imput contra la querella".

El president ha recuperat el tema de l'apropament dels presos i ha exposat que "El fet d'estar empresonats a 600km és una condemna per ells i per les famílies", és per això que ha valorat que la única decisió justa per ells és "la llibertat absoluta".

Finalment, ha apel·lat l'executiu de Pedro Sánchez instant-los a materialitzar "aquests canvis que pregonen".