El president del Parlament, Roger Torrent, s'ha mostrat convençut que "es trobaran les vies" per formar un Govern que pugui "gestionar, governar i acabar amb l'aplicació del 155 sense renunciar a fer realitat les aspiracions legítimes i majoritàries" de les eleccions 21-D, en al·lusió a la victòria de Carles Puigdemont entre el sobiranisme. Torrent ha fet aquesta afirmació durant el discurs de cloenda de les jornades Pagesia i país d'Unió de Pagesos, en el qual també ha remarcat que es podrà celebrar una sessió d'investidura "efectiva", tot i que ha deixat clar que "no serà fàcil".

Per a Torrent, el govern espanyol "no respecta els resultats electorals, ni la voluntat del país, ni els votants, ni tampoc els fonaments de la democràcia". El president del Parlament també s'ha referit a la proposta del govern espanyol d'incloure la casella de l'ensenyament en castellà a la preinscripció escolar a Catalunya i ha demanat que "ens conjurem tots plegats perquè no ens toquin un model d'escola que és un veritable tresor per a la cohesió social del país". 

Torrent s'ha mostrat molt crític amb el 155 i ha dit que es tracta d'una aplicació que "gota a gota, punt a punt i pessic a pessic està erosionant els serveis i polítiques públiques del país". Per això, el president del Parlament veu "urgent, necessari i imprescindible" posar fi al 155, tot i que ha volgut deixar clar que "no serà fàcil perquè el govern de l'Estat no respecta ni els resultats electorals, ni la voluntat del país, ni els votants i, per tant, no respecta els fonaments de la democràcia". 

Malgrat tot això, Torrent ha dit que està "absolutament convençut" que es podrà celebrar una sessió d'investidura "efectiva" i, per tant, "formar un Govern que pugui exercir les seves funcions i que pugui respondre a les demandes i reptes del país que es va expressar majoritàriament a les urnes el 21-D". El president del Parlament també ha afirmat que es trobaran les vies perquè el Govern que es formi "acabi amb l'aplicació del 155 sense renunciar a fer realitat les aspiracions legítimes i majoritàries" del 21-D. Tot i les imposicions del govern espanyol, Torrent ha dit que "mai no podran apagar la voluntat democràtica de tot un poble perquè una cosa són les fulles i les branques i una altra, les arrels i les llavors". 

El coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, ha començat la seva intervenció a la cloenda les jornades Pagesia i país, que s'han celebrat aquest divendres i dissabte a Barcelona, reclamant la llibertat dels consellers del Govern destituïts pel 155 que es troben a la presó i també la dels Jordis. "Hi ha gent empresonada per diferents ideologies i demanem que se'ls deixi en llibertat i, si han comès alguna irregularitat, els tribunals ja ho decidiran", ha apuntat Caball, que veu important que la gent "pugui defensar les seves idees amb total llibertat". El coordinador d'UP també ha dit que és important que es formi un Govern "properament" i ha dit que aquesta "anormalitat" que viu el país "només es pot solucionar parlant, perquè parlant en aquest país la gent s'ha d'entendre".