El president del Parlament, Roger Torrent, ha expulsat aquest dijous el diputat del PP Santi Rodríguez del ple de la Cambra després de cridar-lo a l'ordre diverses vegades durant una discussió.

En el debat d'una moció, Natàlia Sànchez (CUP) ha mostrat una foto de l'esbroncada a la candidata del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), al costat d'un acompanyant fent una salutació feixista.

Després del debat, una altra diputada del PP, Esperanza García, ha demanat la paraula per afirmar: "Al PP sempre ens trobaran amb el braç i la veu ferma per defensar la llibertat i la democràcia i perquè no es produeixin fets com els de la UAB".

Després d'això, hi ha hagut una picabaralla entre diputats de CUP, PP i ERC i, des del seu escó, Rodríguez ha assegurat a Torrent que els estaven "increpant", però el president li ha recordat que no tenia l'ús de la paraula i li ha cridat a l'ordre tres vegades seguides, mentre el diputat feia gestos de negació amb els braços.

Així, Torrent li ha demanat que sortís de l'hemicicle. En el moment de la sortida, Rodríguez ha dirigit unes paraules al president del Parlament abans de deixar el ple.

Un antecedent

És la segona expulsió en la història del Parlament durant la democràcia, però la primera efectiva: el 6 d'octubre de 1994, el llavors president de la Cambra, Joaquim Xicoy, va expulsar el portaveu parlamentari del PP, Josep Curto. Xicoy el va fer sortir, es va produir llavors enrenou i es va suspendre el ple, durant aquesta aturada, Josep Curto va demanar disculpes i la sessió es va reprendre amb ell.