El president del Parlament, Roger Torrent, visita a aquesta hora Oriol Junqueras i Joaquim Forn a la presó d’Estremera, on es troben en reclusió provisional per ordre del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llanera. Torrent ha arribat al centre penitenciari quan faltaven 20 minuts per les 9 del matí, hora en què té programades les entrevistes amb el líder d’ERC i el conseller d’Interior en funcions.

Disposarà de 45 minuts per parlar amb cadascun d’ells, i posteriorment té previst fer una breu declaració a la premsa des de les portes de la presó. Després té previst desplaçar-se al centre de Soto del Real per visitar també l’expresident de l’ANC i número dos de la llista de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Segons va afirmar aquest dimecres el Parlament, l’objectiu de la visita és el de, tal com va anunciar al seu discurs a la sessió constitutiva, “poder defensar els drets 135 diputats, dels que poden ser al Parlament, però també dels que són a la presó i a l’exili”. “El president pretén poder tenir un diàleg franc, continuat i tranquil amb els dos diputats de la cambra i, a la vegada, poder conversar també amb Forn i Cuixart”.