El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat aquest dilluns, en una entrevista a La Xarxa, que espera per a aquest dilluns l’informe que va encarregar als lletrats de la cambra per analitzar la interlocutòria del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que planteja la suspensió de sis diputats independentistes.

Amb el que aportin els lletrats, Torrent i la Mesa prendrà una decisió aquest dimarts sobre com aplicar la interlocutòria i com abordar la suspensió. A l’entrevista, el que també ha comentat Torrent és que descarta cap “via simbòlica” per evitar afrontar les conseqüències de la ordre de Llarena. “Estem aquí per prendre decisions reals, efectives”, ha dit.

D’altra banda, replicant les declaracions del ministre d’Exteriors, Josep Borrell, que rebutjava una suposada “superioritat moral de l’independentisme”, Torrent ha assegurat que el procés sobiranista i el que pretenen els independentistes no responen a cap superioritat moral. “Al final és una qüestió de democràcia, no de superioritat moral ni del que digui el marc jurídic de l’Estat.

El dret a escollir el futur del poble és un dret humà. Tot es redueix a una qüestió de democràcia, a una qüestió política i de voluntat de trobar solució al conflicte polític. Si ens enroquem en declaracions com aquestes només fa que créixer el conflicte”, ha dit.