El nou president del Parlament, Roger Torrent, s'ha acomiadat aquest divendres de Sarrià de Ter, poble del qual fins ara era alcalde, apel·lant al "diàleg" i a l'"entesa" en la nova etapa en la política nacional. Durant el ple de renúncia al càrrec municipal, Torrent ha recordat que Catalunya és un país "plural" i ha demanat protegir els "valors democràtics".

"Vull aconseguir que al Parlament hi hagi el mateix clima d'entesa, diàleg i respecte que a Sarrià de Ter", ha reivindicat. 

Torrent, que ha pronunciat un discurs en gran part en clau local, ha recordat també la jornada del referèndum de l'1 d'octubre. El flamant president del Parlament ha assegurat que va ser un dia d'"emocions contradictòries", però que va sentir-se "orgullós de la gent de Sarrià que es va aplegar al col·legi per defensar les urnes i els vots" i de "defensar la democràcia".

El republicà ha hagut de deixar l'alcaldia després de 10 anys com a batlle del municipi gironí per assumir el càrrec de president del Parlament, la segona autoritat del país.