"Sempre vaig als actes de la Diada, ho continuaré fent com a ciutadà i com a president del Parlament". Així s'ha expressat aquest diumenge el president de la cambra catalana, Roger Torrent, en una entrevista telefònica al 'Via Lliure' de Rac1 des de Grècia, on es troba visitant dos camps de refugiats.

"Estic convençut que aquest Onze de setembre tornarà a ser un èxit de convocatòria, de civisme i una demostració democràtica de quin és el plantejament majoritari de la societat catalana", ha afegit sobre el tema després que alguns exoncosellers d'ERC es plantegessin públicament no assistir per les tensions entre l'ANC i els partits independentistes.

Torrent ha visitat aquesta setmana els camps de refugiats de Samos i Nea Kebala, a Grècia,  on hi treballen dues ONGs catalanes. "Samos és una presó a l'aire lliure. Hi viuen més de 3.000 persones, quan hi ha capacitat per a 650. No poden sortir de l'illa, la seva situació administrativa és inexistent. No poden continuar la seva ruta cap a Europa on de vegades hi tenen familiars", ha comentat sobre la situació del camp.

Per últim, Torrent ha volgut denunciar el paper dels països europeus i ha instat al govern espanyol a acollir més refugiats. "Hem de denunciar la situació i la inacció dels governs europeus. En el seu dia es van comprometre a acollir unes quotes de refugiats que no han complert", ha recordat. "Des del Parlament ho hem denunciat, però no ens podem conformar amb això. Hem de posar sobre la taula solucions que siguin comunes amb la resta d’administracions de L'Estat", ha afegit Torrent.