El veto del Govern espanyol als consellers nomenats pel president Quim Torra és l’“enèsima ingerència”. Així ho ha denunciat el president del Parlament, Roger Torrent, que ha criticat que Rajoy ha paralitzat “de forma il·legal” la publicació dels nomenaments al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). “El president ha nomenat un govern amb uns consellers que tenen els seus drets polítics intactes i que, per tant, poden ser nomenats i exercir amb total normalitat”, ha afirmat entrevistat al programa Acció Política de TV3.

El president de la cambra també s’ha referit a l’aplicació de l’article 155 i a l’amenaça del seu allargament. “Ara es vol allargar amb aquest pretext quan en realitat qui compon govern és la ciutadania de Catalunya a través dels seus representants i el president de la Generalitat, que és qui nomena els consellers”, ha insistit.

Com ha anat reiterant des del seu primer discurs com a president del Parlament, Torrent ha tornat a defensar la necessitat d’un diàleg amb l'Estat. “El govern espanyol ha de reflexionar profundament i obrir-se a aquesta sol·licitud de diàleg que ha fet el president Torra i jo mateix”, ha dit. En aquest sentit, ha demanat una “aturada en sec” de la repressió per a poder “fer política”.

Sobre la sentència del cas Gürtel, el president ha lamentat l’absència de dimissions al PP. “En una democràcia madura i un estat de dret sòlid, sentències com aquesta comportarien un seguit de dimissions polítiques molt notòries”, ha sostingut. “De moment, a hores d’ara, no hi han sigut”, ha indicat.