El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que als CDR detinguts en l'operació Judes "se'ls ha vulnerat el dret a la presumpció d'innocència i hi ha la voluntat de criminalitzar l'independentisme". En una entrevista a Els matins de TV3, Torrent ha defensat que el moviment independentista "sempre s'ha manifestat pacíficament i ha demostrat que és un procés no violent".

Torrent ha posat en dubte la idoneïtat d'una compareixença del president de la Generalitat, Quim Torra, al Parlament per donar explicacions sobre "filtracions del tot estrambòtiques" de l'operació contra els CDR. Ha afegit que "no és la millor manera de prestigiar no només la institució sinó d'escatir voluntats polítiques". De totes maneres, ha recordat que si els grups que ho demanen tenen majoria, forma part de la normalitat política que Torra comparegui a la cambra.

En relació a les bronques a l'últim Ple del Parlament que va acabar amb l'expulsió del diputat de Cs, Carlos Carrizosa, el president de l'hemicicle ha considerat que no li preocupa la imatge, sinó "la banalització del terrorisme". "No he pogut parlar amb els diputats de Ciutadans perquè no van venir a la reunió de la junta de portaveus", ha confirmat. Així, Torrent sosté que "tothom s'ha d'expressar lliurement, però hi ha uns límits".

Torrent creu que una part de l'hemicicle "ha d'entendre que hi ha grups parlamentaris que pateixen" perquè tenen companys a l'exili, i ha insistit que a més, "qui està patint la repressió és una part important del Parlament". En aquest sentit, afirma que "ha faltat empatia" i que "la democràcia precisa d’empatia i de posar-se a la pell de l’altre."

"La millor proposta és un govern de concentració"

Sobre la reacció a la sentència, Roger Torrent ha destacat que "hi haurà una resposta institucional i social conjunta, tot i que ha reconegut que el més difícil és "la pluralitat de l'independentisme", ja que considera que "s'han de cosir diferents sensibilitats". Torrent ha assegurat que la resposta institucional "no pot al·legar al 48% o al 60%, ha d'apel·lar al 80%. Ha de ser democràtica".

"Estem disposats a tot per obrir un escenari millor", subratlla el president del Parlament. Així mateix, ha explicat que qualsevol conflicte polític acaba en una taula de negociació i alerta que "qui no vulgui resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya, no podrà governar a l'Estat".

"Si cal s'haurà de desobeir per arribar al diàleg", ha declarat Torrent. Amb tot, ha remarcat que un segon referèndum és "inevitable", però que "s'han de donar les condicions".

Preguntat per quina serà la posició d'ERC després de les eleccions del 10-N, Torrent ha insistit que no volen anar al Congrés a bloquejar sinó a fer política i a triar l'escenari que més convé a Catalunya. I ha assenyalat que hi ha dues opcions: un govern feble amb incidència dels independentistes o el "tripartit ultra".