El president del Parlament, Roger Torrent, ha afirmat avui que els escrits d'acusació de la Fiscalia contra els presos polítics, que previsiblement es coneixeran divendres, seran "la prova del cotó de la democràcia espanyola".

En declaracions a la premsa després de visitar a la presó de Lledoners els presos polítics, Torrent ha assegurat que, "en termes de democràcia, l'única via possible és l'absolució" i que els escrits de la Fiscalia evidenciaran si el govern socialista dóna "passos decidits cap a la desjudicialització del conflicte" o si es manté "en la tessitura del govern de (Mariano) Rajoy".

"No volem parlar d'indults, volem parlar de llibertat. No volem parlar d'indults, volem parlar de justícia. No volem parlar d'indults, volem parlar de democràcia", ha indicat el president de la cambra legislativa catalana. Així, ha indicat que si la Fiscalia manté l'acusació contra els dirigents processats seguirà en peu "aquesta farsa judicial", "aquestes mentides cuinades políticament des de la Moncloa" que desembocaran en "una vergonya democràtica".

Torrent ha afirmat que els presos segueixen "forts, serens i dignes, com sempre", i ha reiterat que si el govern de Pedro Sánchez vol que els independentistes recolzin els pressupostos haurà de fer "passos contundents i clars per acabar amb la repressió".