El president inhabilitat de la Generalitat, Quim Torra, ha esclatat davant la xifra de defuncions per Covid-19, que s’apropa al centenar en les últimes 24 hores i ha fet una crida a no celebrar el Cap d’Any.

“És insostenible. Èticament és insostenible”, ha escrit Torra a twitter, al mateix temps que ha llançat un avís a l’actual Govern: “cal prendre decisions avui per demà: no es pot celebrar la nit de Cap d’Any i s’ha de restringir al mínim les interaccions socials dels propers dies”.

El 131è president de la Generalitat ha estat explícit sobre el que cal fer: “demano als meus companys de govern responsabilitat; i a la ciutadania, solidaritat”.

Torra ja va advertir dilluns que no compartia la decisió del Procicat de mantenir les restriccions actuals per la pandèmia de covid-19 de cara a Cap d'Any en comptes d'endurir-les. "Em sap greu, però no puc compartir-ho. Amb l'actual pressió assistencial, són necessàries mesures de restricció social. Ara no ens la podem jugar", va afirmar a Twitter.

98 morts en 24 hores

Les darreres dades sobre el coronavirus a Catalunya han seguit la tendència dels darrers dies: cada vegada són més desesperançadores. Aquest dimecres, el Departament de Salut ha informat de 98 noves morts a causa de la Covid-19.

Des de l'inici de la pandèmia 17.044 persones han perdut la vida després de contraure el coronavirus. Aquest indicador es dispara, ja que aquest dimarts les morts eren 58, dilluns 26, diumenge 25 i per Nadal i Sant Esteve se'n van notificar 45. Dijous passat van ser 36 i dimecres 56. Pel que fa als nous positius, no paren de créixer. Aquest dimecres hi ha 3.762 persones que han contret el coronavirus; 394.044 des de l'inici de la pandèmia el passat mes de març.