El president inhabilitat de la Generalitat, Quim Torra, ha criticat que el Procicat hagi decidit mantenir les restriccions actuals per la pandèmia de covid-19 de cara a Cap d'Any. "Em sap greu, però no puc compartir-ho. Amb l'actual pressió assistencial, són necessàries mesures de restricció social. Ara no ens la podem jugar", ha publicat a Twitter.

El Procicat ha decidit no canviar el toc de queda a la 1 de la matinada per a l'1 de gener i els sopars del 31 a la nit hauran de ser d'un màxim de deu persones de dues bombolles diferents. Malgrat que la recomanació és restringir al màxim la interacció social, el Govern no augmenta les mesures contra el coronavirus per Cap d'Any.

En la mateixa roda de premsa on ha anunciat que no es modificaven les restriccions, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha reiterat que els 27.000 policies de Catalunya, entre mossos d'Esquadra i policies locals, no poden vigilar cada casa, però ha demanat autoresponsabilitat als ciutadans, tot i admetre que la festa de Cap d'Any s'assembla més a una revetlla que a una festa familiar, i això comporta més riscos. "Farem tot el que podrem", ha admès, recordant que encara que hi hagi un dispositiu especial per aquella nit, les policies no poden oblidar les seves tasques habituals contra la delinqüència.

Per altra part, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que les mesures dictades fins ara no són simples recomanacions, sinó que hi ha prohibicions clares com el nombre màxim de persones i bombolles que es poden reunir, i que imposar més restriccions suposaria "prohibir-ho tot". Per això, ha recordat que el Procicat estableix els límits màxims d'horaris, aforaments, bombolles o persones en una trobada familiar, però es recomana no arribar a aquests límits.

La posició del president Torra ha estat secundada per alguns dels experts, com ara el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, que ha assegurat que, també a través de Twitter, que les restriccions del Govern no són suficientment "contundents i efectives per frenar la pandèmia".

"No ho entenc. El nombre de contagis i d'hospitalitzacions no para de créixer. Cal reduir contactes ja!", ha demanat en una piulada. Pocs dies abans de la nit de Cap d'Any, Padrós ha reclamat especial responsabilitat durant la celebració i reduir la mobilitat de manera "dràstica".