El president de la Generalitat, Quim Torra, té previst visitar aquest dimecres a les 17:30 hores set dels presos polítics a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona), on es preveu que arribin aquest mateix dimecres.

Segons l'agenda del president català, després de la visita a Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, Torra farà una valoració al sortir de la presó.

Els presos polítics arribaran previsiblement el matí d'aquest dimecres al centre penitenciari de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona), i d'allà seran traslladats poc després a Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona); Mas d'Enric, al Catllar (Tarragona), i Puig dels Basses, a Figueres (Girona).

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Conselleria de Justícia ha informat que la Guàrdia Civil conduirà els presos homes des de la presó de Zuera, a Saragossa, on han passat la nit d'aquest dimarts, a Brians 2, centre de trànsit entre Institucions Penitenciàries del Ministeri de l'Interior i els Serveis Penitenciaris de la Generalitat.

Allà també seran traslladades l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa, en una conducció directa des de la presó d'Alcalá-Meco, a Alcalá d'Henares (Madrid), on es produirà el canvi de custòdia a l'Àrea Penitenciària dels Mossos d'Esquadra.

Seran els Mossos els qui traslladin els presos a Lledoners, a Forcadell a Mas d'Enric i a Bassa a Puig dels Basses, previsiblement poc després que arribin a Brians 2, on no ingressaran en el mòdul d'ingressos.