El president de la Generalitat, Joaquim Torra, ha estat una hora visitant els presos polítics a la presó de Lledoners. 

Oriol JunquerasJoaquim FornRaül RomevaJordi TurullJosep RullJordi Sànchez i Jordi Cuixart han arribat al centre penitenciari de Sant Joan de Vilatorrada al punt de les tres de la tarda després de tres dies de viatge i de parar a fins a tres presons.

Quim Torra a Lledoners - Sergi Alcàzar

"Estan bé però cansats després d’aquest viatge incomprensible", ha dit Torra quan ha sortit de la visita. El president ha traslladat el missatge dels presos, que des de l'inici del viatge han estat donant via xarxes socials: "No són a casa, són en una altra presó".

Quim Torra ha insistit en el fet que continuïn en una altra presó i no siguin lliures "vol dir que l'estat espanyol no està buscant la justícia, sinó la revenja i l'escarni".

"Tornem a demanar la llibertat immediata per als nostres companys", ha dit Torra abans d'acabar fent una crida a tot el país pensant ja en quan es faci pública la sentència, i preveient que hi haurà condemna: "Tot el país ha de ser capaç de trobar una solució i una resposta col·lectiva en el cas que no hi hagi una sentència absolutòria".

Quim Torra també visitarà els propers dies a Carme Forcadell i Dolors Bassa, que avui també han arribat a les presons de Mas d'Enric, al Catllar, i a Puig de les Basses, a Figueres.

El president ha estat acompanyat en la visita pel vicepresident, Pere Aragonès, la consellera de la presidència, Meritxell Budó i la consellera de Justícia, Esther Capella.