Sabia que hi intervindria des de feia dies. I el president Torra tenia molt clar quins missatges volia que calessin del seu discurs al congrés de La Crida. La unitat és imprescindible "ens estem deixant la pell per fer la República, que ningú ho dubti" i "cal una candidatura unitària a Barcelona"

Torra ha fet vibrar els 4.000 assistents quan ha sentenciat que "la recepta és 'Unitat, Llibertat i República', i apartar-se d'aquestes tres paraules és trair l'esperit de l'1-O". Missatge en un doble sentit. Primer, per aplacar les crítiques de l'ANC, que l'acusen de dirigir un govern autonomista. I en segon lloc, adreçant-se directament a tots els qui s'han postulat com a alcaldables independentistes per Barcelona, Quim Forn, Ernest Maragall, Ferran Mascarell i Jordi Graupera perquè s'asseguin i treballin per presentar-se en una sola llista. 

Sobre la seva tasca al capdavant del Govern -qüestionada recentment des part del flanc independentista- ha deixat clar que "jo només vaig acceptar la presidència de la Generalitat per fer república, que quedi clar a tothom". I ha afegit que "si mai penso que no tinc les forces, els suports o les capacitats per avançar i assolir la independència, plegaré". 

En aquest sentit, ha assenyalat com a "objectiu prioritari la investidura de Puigdemont". I davant d'aquells qui disparen contra la despesa del president en viatges internacionals, Torra ha avisat que seguirà gastant el que calgui, per presentar-se arreu amb "la bandera del diàleg, els drets civils i la no-violència. I per combatre, també les "barbaritats de Borrell dient que la violència policial de l'1-O són fake news".

A l'inici de la seva intervenció, el president Torra ha demanat un minut de silenci en memòria de les víctimes del franquisme, avui que fa just 80 anys de l'entrada de les tropes feixistes a Barcelona.