El president Carles Puigdemont ha assegurat aquest dilluns que si el Parlament decidís investir-lo, serà president "amb tota l'efectivitat que té això". "El problema no és aquest, és si hi ha o no la voluntat de fer-ho", ha dit preguntat per les declaracions del president de la cambra, Roger Torrent, que ha reclamat en una entrevista a la Cadena SER que per a una investidura a distància "hi ha d'haver efectivitat".

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha recordat que per a JxCat la investidura de Puigdemont continua sent "un dels objectius" de la legislatura. "No hem sortit mai d'aquest principi", ha afegit Torra. Torra i Puigdemont han participat aquest matí en la reunió que el grup parlamentari de Junts per Catalunya ha celebrat a Brussel·les, reunió que va començar ahir.

Puigdemont Torra 21 gener 2019 ACN

Foto: ACN

Després que el Tribunal Constitucional hagi admès a tràmit el recurs d'empara de Carles Puigdemont contra la decisió del Tribunal Suprem de suspendre'l com a diputat, l'anterior cap de l'executiu ha reclamat al tribunal que decideixi el que decideixi ho faci "ràpidament". "El meu mandat com a diputat té una durada molt limitada, per tant, és clar que hi ha una urgència", ha dit Puigdemont, afegint que espera que el tribunal no es converteixi en un "obstacle" a fer justícia.

La decisió del Constitucional és un tràmit "indispensable", segons ha reconegut Puigdemont, perquè pugui recórrer la decisió sobre la seva suspensió com a diputat al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg.

Candidatura a les europees

Pel que fa a les eleccions europees, Puigdemont ha indicat que mai ha descartat presentar-se com a candidat i ha dit que ja participa activament en les campanyes en suport dels candidats que concorren a aquests comicis o als municipals, segons informa Efe.

Puigdemont ha explicat que oferir-se com a número dos d'una candidatura unitària que pogués encapçalar el president d'ERC, Oriol Junqueras, implica que no es descarta "per poder participar en una candidatura".

El president, d'altra banda, ha refusat aclarir si ha temptejat la periodista i exassessora socialista Beatriz Talegón per sumar-se a una candidatura sobiranista per a aquestes pròximes eleccions europees